Környék

 

Nagymegyer városa Szlovákia délnyugati részén található, a Duna folyótól 10 km távolságra, közel a magyarországi Medve-Vámosszabadi határátkelőhöz. Nagymegyer városa az 1920-ig az Osztrák –Magyar Monarchia részét képezte és máig zömmel magyar ajkúak laknak itt.

Nagymegyer régóta ismert fürdőváros a termálfürdőjének köszönhetően, amely a Termal Corvinus nevet viseli. Évente több mint félmillió ember látogatja, ezzel Szlovákia egyik vezető turista attrakciójának számít.

A helyi termálvíz 70 °C fokon tör felszínre, ásványi anyag tartalma magas, ezért kitűnő gógyhatásúnak tartják elsősorban a mozgásszervi panaszokkal élők számára. A Thermal Corvinusban 9 különböző nagyságú, benti és kinti medence várja különböző 24 C-38 C közötti hőfokra hűtött vízzel. Ezenkívül számos aktivitási lehetőség várja a gyermekeket csakúgy mint a felnőtteket. A Termal Corvinus az egész évben várja vendégeit.

Nagymegyerhez legközelebb eső nagyobb város a 20 km-re fekvő magyarországi Győr. Győrben kb. 130 000 ember lakik, és architektonikai szempontból is vonzó, valamint a kulturális és bevásárló turizmus szempntjából fontos elemekkel is rendelkezik. Városközpontja elragadó, barokk stílusban épült, romantikus utcák várnak felfedezésre. Nagymegyer és Győr városa között napi buszkapcsolat működik.

Szlovákia fővárosa, Pozsony csak 60 km-re található, relatíve kis mérete ellenére – gyakran Európa legnagyobb falujának is nevezik, mivel lakosainak száma jelenleg is mindössze 500 000 – számos kirándulási lehetőséget és célpontot kínál. A Scandic apartmanház üzemeltetője szívesen ad tanácsot vendégeinknek a szabadidő hasznos és kellemes eltöltése kérdésében.